Gambling skaber en illusion af kontrolVores hjerner har en tendens til at være for selvtillid – for eksempel en illusion af viden, der kan give os en falsk følelse af sikkerhed i vores daglige beslutninger, fordi vores hjerner simpelthen nægter at indrømme, at vi ikke ved noget indlysende eller ikke er i stand til at give et nøjagtigt uddannet gæt. Denne selvtillid forbedres af illusionen om kontrol over spilaktiviteten eller af troen på, at vi kan bruge færdigheden til at påvirke resultatet, som det tilfældigt bestemmes. Det kan enten være at tage mere risiko og dermed spille ved høje indsatscasino-websteder eller en følelse af pludselig lykke, der provoserer en meget høj indsats. Under alle omstændigheder har folk en tendens til at spille mere, når de tror, ​​de har en vis kontrol over resultatet af spillet. Psykologer påpeger to hovedfaktorer i illusionen af ​​hasardkontrol:

  • Tæt ved

Nære missioner forekommer i mange former for spil og kan generelt beskrives som at være meget tæt på jackpotten, men ikke rigtig vinde – for eksempel er et nummer kort til at vinde i et lotteri, for at få et nummer ved siden af ​​det, du satser på. Gennemsnitlig frekvens inspirerer spillerne til at have modet til at fortsætte med at spille i håb om, at sejr er nær, og den misforståelse, at de finslip deres evner med disse næsten sejre.

  • Personligt valg

Illusionen af ​​kontrol bestemmes også af ideen om personligt valg. I situationer, hvor en spiller har lov til at spille en aktiv rolle i hasardspil – for eksempel at vælge lotteri-nummer, rotere terningerne på et craps-bord eller være i stand til at snurre bolden i stedet for roulettehjulet – at få valget skaber en illusion om, at spilleren har nogle helt tilfældigt. Både næsten missioner og personlig udvælgelse har vist sig at føre til en stigning i størrelsen på væddemål på langtidsspil og spil. Naturligvis er dette velkendt i spillebranchen og bruges ofte til deres fordel. Væddemål og gevinster giver os en naturlig højdeGambling virker som en meget kontroversiel aktivitet – hvorfor skulle nogen spille, hvis vi ved, at “huset vinder altid”, og at vi sandsynligvis mister mere end vi vinder? Fordi det er spændende at tage risici. Om enkel. Derudover er der et attraktivt løfte om, at hvis vi vinder, vinder vi stort – vi får noget for ingenting. Forskere har fundet en måde, hvorpå hjernen fungerer, når folk vinder penge. Striatum, et område nær hjernen, er en vigtig del af belønningsprocessen og er også involveret i at håndtere naturlige forbedringer såsom mad og seksuelle stimuli og endda misbrug såsom kokain og andre stoffer. En gambler’s villfarelseEn anden fejl i at tænke bag spilmotivation, der fører folk til falske forventninger til at forudsige eller påvirke resultatet af et tilfældigt spil, er spillerfejl. I dette tilfælde vil spillerne have en bedre chance for et gunstigt resultat baseret på deres tidligere præstation. Grundlæggende er det her rouletteprogressionstrategier – tro, at hvis du fortsætter med at satse og øge din indsats, siges det – rød, vil du i sidste ende vinde. Dette resulterer i sidste ende i at maksimere væddemål på rødt uden nogen garanti for, at det vil vise sig at være en sejr. Efter 100 runder sort er chancerne for at blive sort igen 50/50